Big Brother family - Не сте влезли с потребителското си име и парола
Форум Помощ Търсене Чат Регистрация Вход
Предишна Следваща Нагоре Тема Big Brother family - кастинг / Big Brother family - кастинг / Какво мислите за участието на деца във ББФ
Анкета бихте ли участвали във формата за по-малка награда (Затворена)
1. Ако наградата беше само 200 000 лв.? 0 0%
2. Ако наградата беше само автомобил? 0 0%
3. Ако наградата беше само жилище? 0 0%
4. Ако наградата беше 10 000 лв? 0 0%
- От mitra.petrova Дата 2010-02-12 11:46 Редактирано 2010-02-12 12:40
Според вас как ще се отрази на децата престоят им в къщата и дали възрастта има значение?
Тази тема ме вълнува изключително много. Имаме 4 деца - всичките са момчета и напоследък се питах, как ли щяха да се чувстват затворени за толкова дълго време. Вярно е че ще има детски кътове за малките и предполагам нещо друго за по-големите, но все пак ще са затворени. При нас най-големия ще навърши 18 год. есента, а втория -16 год., вече ги е "ударил" хормона и не се спират, а другите двама са по на 5 години - близнаци /бяха планувани за 1 момиче/ и са много палави /да са ми живи и здрави/.. Та си мислих - ако ни затворят за дълго време как ли ще се справим.. а като добавим и баща им за капак... не ми се мисли, но пък ще сме заедно, което е по-важно.
Parent - От mirei-matio Дата 2010-02-12 13:00
Браво на теб за темата.Да са ти живи и здрави дечицата.И мен това ме притесняваше,затова и несъжелявам че не стигнахме до комисията.Надявам се хората вътре да им обръщат нужното внимание,да разговарят за това как се чувсват,и ако има недоразумения касаещи децата,да намерят сили в себе си,и излезат от къщата.Нека целта да е благополучието на дечица,а не наградата.Ще ми бъде мн. мъчно ако трябва да гледам тъжни дечица.Може и да няма проблеми, ще видим
Parent - От mitra.petrova Дата 2010-02-12 13:05
Четох по различни дискусии в интернет за разни не правителствени организации, които са против децата в къщата, даже имало и някакви подписки... Аз не мисля, че имат право да се месят в решението на родителите, дали ще вземат децата си с тях или не - това е законно право на родителите, нали? А колкото до благополучието на децата, смятам че от екипа няма да допуснат да стане някой фал...
Parent - От mirei-matio Дата 2010-02-12 13:30
Разбира се че няма да допуснат.Екипът е помислил за учители, детцки кътове,и кой знае за колко още неща.Ще предоставят необходимите условия,за нормално съществуване на децата.Каквото зависи от тях ,ще го направат,и родителите ако подходят с разбиране и щадят децата от негативи.Всичко ще е супер .Замисалът е перфектен.Изкам да задам един въпрос-Как държавата се грижи за децата ,лишени от родителски грижи и децата в неравностойно положение.Но явно че биг брадар фемили им е на преден план.
Parent От mitra.petrova Дата 2010-02-12 13:44
Нито на държавата, нито на някой от тези организации им пука за децата, казах ти всички са артисти... за пред хората.. нацията ни е такава. Не че на обикновенния човечец не му пука, но не може да направи нищо от бюрокрация и бомащина. Затова сме на този хал.. А ББФ в момента е актуална тема и затова са се захванали с него, да печелят активи на чужд гръб.
Parent - От fihi Дата 2010-02-12 14:00
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=49784
Ако ти се занимава и прочетеш цялата тема, ще разбереш държавата как се грижи за децата лишени от родителски грижи. Трагедията е пълна.
Parent От mitra.petrova Дата 2010-02-12 14:19
Още един парадокс с моята скромна личност - имам близнаци, като ги родих ми казаха, че за две /добре че не бяха повече/ деца ми се полага едно майчинство, тогава беше мисла около 160 или 180 лв. Няма значение колко са децата 2, 3, 4... води се едно раждане.... Да не говорим, че болшенството от близнаците се раждат недоносени и се хранят с по особенно мляко, съответно 3 пъти по-скъпо, а за естествено кърмене не може да става дума... Та значи държавата ми осигури 160лв.+детските 60лв/за тримата/ да гледам бебета по 1.500кг. и ученик в 8 клас. ЕТО ТАКА СЕ ГРИЖИ ДЪРЖАВАТА ЗА ДЕЦАТА СИ!
Parent - От mitra.petrova Дата 2010-02-16 07:07
Документалният филм "Малките фантоми на България" на телевизия "Франс 2" провокира поредния скандал в Европа, свързан с изоставените деца в България. Лентата е гледана от над 4,5 милиона зрители във Франция, Италия и Швейцария.
Авторите Патрис Лортон и Ан Клод Бекет разкриват мизерните условия на живот в Дома за деца с увреждания в сливенското с. Медвен. България, най-бедната страна в Европа, притежава тъжен рекорд – по брой на деца, които живеят в институции, коментира телевизията. Сираци или изоставени, те са невидими за обществото, което все още не е забравило своето комунистическо минало. Децата с физически недостатъци имат най-тежки условия на живот. Специален пратеник се опитва да хвърли светлина върху тези "малки фантоми".....
Най-потресаващата част от филма на френските колеги е когато гробарят на селото разказва къде са погребани децата от Дома. В един момент той се хвърля на земята и започва да се удря по гърдите. "Беше страшно, видях как кучета разкъсват труп на дете", казва той и се държи за главата... В репортажа френският журналисти показва и пресконференция в която участват министрите на труда и социалната политика Емилия Масларова, на правосъдието Миглена Тачева и по европейските въпроси Гергана Грънчарова за проблемите в социалните домове. В края на пресконференцията репортерът пита Масларова: "На какво се дължи високата смъртност в село Медвен?", на което Малсларова отговаря: "Висока смъртност, нямам такава информация...този френски журналист чул нещо за висока смъртност.. смъртни случаи има навсякъде, и в болниците". "Масларова си тръгна към София и обеща нов социален дом. Страната обаче няма нужда от пари в този сектор, а от подготвени кадри", казва още френският журналист.
Parent - От fihi Дата 2010-02-16 07:28
За жалост не съм го гледал този филм. Трагедията в България обаче наистина е голяма. Това все пак са деца, живи същества, които имат нужда от внимание и грижи. А държавата не прави почти нищо за тях. Болно ми е, че родители създават живот и след това нехаят за него. Преди три години за коледа бяхме в дом за деца в гр.Враца, там имаше деца на които родителите им не им се занимава с тях. А в дома за деца в гр. Кюстендил има даже деца които са захвърлени там и нямат документи за настаняване. Това ако не е нехание, безхаберие или както искате го наречете от страна на държавата и родителите............ По темата мога да пиша много но се натоварвам и за това спирам до тук.
@mitra.petrova ще те помоля да ми пратиш линк от където мога да си дръпна този док. филм.
Предварително благодаря!
Parent От mitra.petrova Дата 2010-02-12 20:18
да имат късмет някой от тези организации да ми каже как да се грижа за децата си.....
Parent От mitra.petrova Дата 2010-02-25 06:17
Участието на деца в „Биг Брадър Фемили” ще рефлектира негативно върху тяхното здраве и психика
24 февруари 2010 | 20:28 | Агенция "Фокус"
София. Участието на деца в „Биг Брадър Фемили” ще рефлектира негативно върху тяхното здраве и психика. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” заместник-председателят на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов, който днес беше изслушан от Комисия по културата, гражданското общество и медиите към 41-то НС.
„Ние не смятаме, че това е правилната форма за показване на добрата среда в българското семейство, тъй като напоследък се говори само за отрицателната й страна. Едно показване на децата в този риалити формат смятаме, че ще се отрази негативно върху тяхното психологическо състояние, още повече след напускането на този формат”, посочи Каменов. По думите му родителите и самите деца, участвайки в един такъв формат няма да представят себе си в своите ежедневни функции, предвид създадените предпоставки и условия за състезание и огромната печалба, която е декларирана в предаването.
„Ние смятаме, че участието на децата ще е форма, която ще предположи и ще предпостави не до там благоприятна среда за самите деца и те ще бъдат включени в един не особено приятен кръг в надпревара с всякакви методи и цели, имайки предвид огромната сума пари, която се предлага като награда. В тази връзка ние смятаме, че децата не трябва да бъдат използвани за тази цел. Ние нямаме нищо против да участват семейства и чрез тях да бъде показана добрата среда и добрия пример, но не на всяка цена това да бъде показано с участието на деца”, посочи Каменов.
Десислава АНТОВА
- От Divna Дата 2010-02-12 20:36
Родителите решават. Самото влизане на деца в къщата си е в реда на нещата, като е семейство да е пълно. Следва-ако родителите са умствено скопени ще допуснат децата им да пострадат психически и емоционално, ако са със всичкия си ще държат нещата под контрол, каквото и да им струва това.
Parent - От mitra.petrova Дата 2010-02-13 06:34
Хареса ми израза "умствено скопени". Дано да не вкарат майки, които са свикнали бабите да им гледат децата и да не знаят какво да ги правят като останат с тях самички, ще е жалко за дечицата.. Или пък родители които възпитават децата си с бой.. А дали има някой, който с чиста съвест да коже, че е с всичкия си?!?
Parent - От Divna Дата 2010-02-13 08:41
Митра, под 'с всичкия си' имам предвид да не допускат колегите им участници или сценаристите да се гаврят, подиграват и т.н с психиката на децата им. Визирам пример , който снощи ми даде Мира...как в минало издание са поливали с вода детето на Здравко и Христина.
Иначе мисля е дълг на всеки родител да бъде в кондиция спрямо детето си , при каквито и да е обстоятелства.
Parent От mitra.petrova Дата 2010-02-13 12:40
Така е, ставаме родители за да възпитаваме и да се грижим за децата си. Не мисля, че сценаристите биха се "гаврили" и т.н. с децата, те представят това, кооето става в къщата, друг е въпросът дали на участниците им харесва... Колкото до примера с детето на Здравко, ще ти припомня и с друго детенце, това на една манекенка от ВИП Брадър, не помня точно кой, което щеше да се удави, заради невниманието на майка си.... Немърливостта на родителите е най-големия враг на децата им.
- От daniela Дата 2010-02-16 10:26
izvinete sigorno pak shte se nadraznite na pravopisami am tvardenete e vqrno 4e darjavata se se6ta za decata samo kato preteks za jqlost .... ima mnoo roditeli koito izpolzvat nasilie varho dete si ....s  pravo ste i che nikoi nemoje da vi kaje kak da si gledate deto vse pak vseki e razlichen vseki ima razlichni vazgledi za otglejdaneto no vse pak za tva se da se u4im ot greshkite navreme i da gi popravim ....licno shte kajq che men ma zasegna edno edinstveno komisiqta kat vidq dashterqmi edin ot gospodata se vazmoti 4e nosila zlatno sindjirche na vrata si
Parent От mitra.petrova Дата 2010-02-16 13:02
да трябва да се учим от грешките, но не мисля че трябва да е на гърба на децата.... а за сенджирчето , не се възмощавай, той сигурно го е харесал, затова така е казал....
Parent - От fihi Дата 2010-02-16 13:05
Ще се пробвам да го разшифровам. Не се сърди, но ако пишеше на кирилица, може би щеше да ти се разчита по-лесно.
Извинете, сигурно пак ще се подразните на правописа ми. Твърдението е вярно, че държавата се сеща за децата само като предтекст за жалост..... Има много родители, които използват насилие върху детето(децата) си....... Прави сте и , че никой не може да ви каже как да си гледате детето(децата). Все пак всеки е различен, всеки има различни възгледи за отглеждането, но все пак трябва да се учим от грешките си навреме и да ги поправим....... Лично ще кажа, че мен ме засегна едно единствено; комисията като видя дъщеря ми, един от господата се възмути, че носилазлатно синджирче на врата си.
Parent - От mitra.petrova Дата 2010-02-16 13:10
превода е отличен.... а и редакцията е добра.... браво! да си призная някои неща не ги разбрах - благодаря
Parent - От fihi Дата 2010-02-16 13:15
Моля, пак заповядай!
Parent - От mitra.petrova Дата 2010-02-16 13:23 Редактирано 2010-02-16 13:25
ще се радвам, ако и разшифроваш изказванията..... може да се разберете за хонорар... Намери ли филма? Покъртително е... гледах разни статии и ми развали настроението за целия ден, даже се разплаках... това държавниците не са хора...
Parent От fihi Дата 2010-02-16 13:27
Попринцип няма да има никакъв проблем, само да имам свободно време.
ОК, ще се постарая да го правя, но това ще е само ако видя мнението навреме и времето с което разполагам е с мен. ;-)
Май се отклонихме доста от темата?
Parent - От fihi Дата 2010-02-16 13:30
Не съм го търсил както трябва. Попаднах само на един откъс от него.
Но от това което прочетох ми настръхна 'козинката'.
Това нашето не е държава. А и вместо да направят така, че да подобрят условията в дома, видиш ли започнали да пращат децата тук и там. ИЗРОДЩИНА - колкото и грозно да звучи(изглежда)
Parent - От mitra.petrova Дата 2010-02-16 13:59
Ставаше въпрос вав форума за мястото на децата в къщата... Аз имам предложение към продецентите- тези къщи и детски центрове, които ще направят за целта на шоуто, след предаването да ги дарят на този дом... може да не е много, но все пак ще е нещо.. а може да измислят и мисия, в която да се вземат деца от тези домове и да се гладат от семействата в къщата.... поне за малко тези дечица ще се почувстват като част от семейство....
Parent - От fihi Дата 2010-02-16 14:02
А най - добрият вариант според мен е, парите събрани през някоя от седмиците да бъдат именно за такива домове.
Искрено се надявам някой от екипа да прочете мнението на mitra.petrova и моето и да ги вземе насериозно.
Parent От mitra.petrova Дата 2010-02-16 14:04
ДАНО НИ ЧУЯТ!
Parent От mitra.petrova Дата 2010-02-16 13:13
не ме разбирайте погрешно, не се дразня от начена на изказване на Даниела, така може, така го прави, важното е че има желание да се изкаже и го прави по свой си начин.
Parent От mirei-matio Дата 2010-02-16 13:24
Благодаря за олеснението,признавам че е доста дизконфортно да се чете на латиница.А относно мнението-важното е за теб да е правилно дъщеричката ти да носи злато,а не кой какво мисли или казва:):-):-):-)
Parent От fihi Дата 2010-02-16 13:08
За синджирчето не би трябвало да го учудва. След като вие сте преценили, че трябва да го носи, какво толкова.
За този случай има една приказка, и тя е : "Разни хора - разни идеали" Не може всички да мислим еднакво.
Предишна Следваща Нагоре Тема Big Brother family - кастинг / Big Brother family - кастинг / Какво мислите за участието на деца във ББФ

Powered by mwForum 2.20.0 © 1999-2009 Markus Wichitill